top of page

werken en ondernemen

Werken is veel meer dan geld verdienen. Werken is ook van betekenis zijn, samenwerken met anderen en jezelf ontwikkelen. Als je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt én je krijgt er ook nog voor betaald, dan draagt dat bij aan je geluk. 

Van onbetaald werk, vrijwilligerswerk, kun je ook een heel goed gevoel overhouden. En dat is fijn, al kan je er natuurlijk geen brood mee kopen. 

Op deze pagina vind je allerlei informatie over werken, vrijwilligerswerk en over je eigen werk creëren, ondernemer worden. 

werk vinden

Op zoek naar werk in de Zaanstreek?
 

Dan kun je terecht bij de grote werkgevers Ahold Delhaize, Gemeente Zaanstad of Zaans Medisch Centrum of bij één van de vele kleinere ondernemers, vaak in de maak- en voedingsindustrie. Er is heel veel bedrijvigheid in de Zaanstreek en dus ook veel werkgelegenheid.  

Heb je nu een bijstandsuitkering, dan kun je terecht op deze site van de gemeente.

Werkom is het leerwerkbedrijf van de gemeenten Zaanstad en Purmerend dat jou kan helpen in je zoektocht naar werk.  

De arbeidsmarktregio Zaanstreek Waterland heeft een eigen site.

Het leerwerkloket Zaanstreek-Waterland is het informatiepunt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden met vragen over leren en werken in de regio.

Ben je op zoek naar ander werk, dan is er de organisatie JobOn. JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden. Ze helpen jaarlijks duizenden werkzoekenden in hun zoektocht naar werk, met workshops, webinars en wandelingen.
Netwerkcafe Zaanstad is een vergelijkbare organisatie, workshops en inspiratie voor werkzoekende 50+'ers.

Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een regionaal samenwerkingsverband van acht gemeenten en UWV en helpt mensen met een uitkering naar werk. Het WSP adviseert werkgevers en organiseert, onder andere, banenmarkten voor werkzoekenden.

New Bees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan.

Stagebureau ’t Lokaal slaat de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven in de Zaanstreek.

Local Heroes is een programma van de Gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan en is onderdeel van een landelijk programma 'Maatschappelijke Diensttijd'.

Bij Het Talentenhuis, in het Sociale Winkeltje in Assendelft, ondersteunt het Sociaal Wijkteam je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van jouw talenten. 

Of je begint zelf een onderneming of je wordt ZZP'er..

netwerken

Er zijn veel ondernemersverenigingen en netwerkclubs in de Zaanstreek.

Voor ondernemende vrouwen is er Zaanlinq en Bites & Business Zaanstreek

Verder zijn er de volgende ondernemersverenigingen en businessnetwerken:

 

Zaanbusiness is een businessmagazine en een app. 

NV Zaanstad is een live talkshow voor en door ondernemers.

Via het Zaans Ondernemerspanel kun je je als ondernemer 

je mening geven aan de gemeente. 

Saenz is de energiecooperatie van, voor en door bedrijven     gevestigd in Zaanstad-Noord (BVNM en ABIN), Zaanstad-Zuid (OVZZ) en Wormerland (BVW).

Op de Zaanse ondernemersdag wordt de Zaanse Ondernemingsprijs uitgereikt. 

Het platform NetwerkenWerkt! bundelt de krachten tussen ondernemers, onderwijs en overheid om samen arbeidsmarkt-vraagstukken op te lossen.

ondernemen

 

Er zijn in de Zaanstreek verschillende organisaties en initiatieven die je helpen bij het opstarten van een onderneming. 

Sociale Coöperatie Saens Tois brengt mensen samen die door ondernemer-schap in hun eigen inkomen willen voorzien en zelfstandigheid nastreven. 

Het Startersloket biedt (oriënterende) starters een online platform met leerzame webinars, kennisartikelen, rekentools, actualiteiten en gemeentelijke informatie. Dit is gratis.

De gemeentewebsite heeft een aparte pagina over ondernemen

Er is een podcast, Zaanse Zaken, met allerlei interviews met Zaanse ondernemers. 

In de Zaanse Uitdaging helpen maat-schappelijk betrokken ondernemers lokale maatschappelijke stichtingen en verenigingen.

Zaanstreek Bruist is een gratis consumentenmagazine waarin lokale ondernemers zich kunnen laten zien. 

Zoek je kantoorruimte voor je bedrijf? Het Businesscenter De Bedrijvige Bij heeft op 6 locaties oude (school)gebouwen omgebouwd tot betaalbare kantoren, bedrijfsruimte, opslagruimtes en ateliers. Flexibel en kortlopende contracten.

Op Funda in Business staan meer dan 50 kantoorruimtes te huur en te koop in Zaanstad.

Bij de vele anti-kraakaanbieders kun je ook een kantoor- of aterlierruimte vinden. Bijvoorbeeld bij Ad Hoc Beheer, Interveste, Alvast, TH&A, VPS,

 Zwerfkeibeheer, Camelot en Villex.

vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen in de Zaanstreek, dan is de site Zaankanters voor elkaar de plek om te starten. Daarop staan allerlei hulpvragen van organisaties. 
Bij Stichting Present kun je samen met vrienden of collega's iets voor een ander doen. 

Wil je iets betekenen voor je wijk, neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt.

Op de pagina geven en delen vind je nog veel meer mogelijkheden om goed te doen, voor een ander én voor jezelf.

werkplekken

Zoek je een flexplek, een plek om als ZZP'er met laptop te werken en andere ondernemers te ontmoeten, dan zijn er niet zo veel plekken. 

Het Blauwe Pand biedt flexplekken, ateliers en werkplaats-plekken. Bij hotel Van der Valk in Oostzaan kun je lekker werken en De Hellema en Maakgemeenschap De Hoop zijn culturele vrijplaats met ateliers en werkplekken. Bij ZPlaza in Wormer kun je een flexwerkplek of kantoorruimte huren. Bij BAZ kun je rustig komen werken, je betaalt per uur. 

Zaaltjes voor een bijeenkomst zijn er heel veel in de Zaanstreek, ik heb er al wel 100 gespot. 

kantoren

bottom of page