top of page
logo-gemeente.png

Wat is er niet?

In mijn onderzoek kwam ik er ook achter wat er (nog) niet is in de Zaanstreek: 

over zoveelzaans

Hoe het begon

Ik ben Marijke Krabbenbos (1972), creatief ondernemer. Ik kwam in 2020 in Zaandam wonen en ik wilde leuke dingen doen, nieuwe mensen leren kennen en de buurt verkennen. Ik fietste door de Zaanstreek en verbaasde me over de vele kleuren groen, de vele geuren en de fabrieken, pal naast woningen. Ik kreeg af en toe een lokale krant (er zijn helaas te weinig bezorgers in mijn buurt), ik las posters en ik hoorde van typisch Zaanse evenementen als de Zaanse zomerexperience en Bokketochie). En ik ging op zoek naar een koor. Daar zijn er heel veel van, maar je moet rondvragen en heel veel googelen..

 

Ik miste een handig overzicht van clubs, verenigingen en mooie plekken. Via een burendag-initiatief van een buurvrouw leerde ik leuke buren in mijn straat kennen en hoorde ik over allerlei verenigingen en evenementen. Ik ging winterzwemmen in de Jagersplas én ik vond een leuk koor.  

Ideeënmarkt

Toen de gemeenteraad in juni 2021 een Ideeënmarkt hield, diende ik een idee in, een welkomstprogramma voor nieuwe inwoners. 

Het idee werd positief ontvangen, maar er was geen budget. Toen ben ik het maar zelf gaan doen. 

De website

Deze site is het resultaat van mijn zoektocht. Gebaseerd op "the 5 ways to wellbeing", vijf eenvoudige activiteiten die je kunt doen om je je beter te voelen. Want dat gun ik iedereen, zich goed voelen.
De site maken was veel werk en erg leuk om te doen. Vele mensen hebben geholpen en mij items aangeleverd.
Er staan bewust geen actuele dingen op, dat is te veel werk om bij te houden. Als je iets mist, vul dan het tip-formulier in.

Buurtpagina's

De pagina's per buurt zijn nog niet af, daarvoor heb ik nog veel informatie van Zaankanters nodig. En, ik zou het heel leuk vinden als er zich voor elke buurt een paar "buurttoppers" aanmelden. Mensen die de buurt goed kennen, veel weten en het leuk vinden om nieuwe buren welkom te heten en ze op weg te helpen. Dat vindt iedereen fijn, toch? Ik zou het heel fijn hebben gevonden, in zomer 2020.

Kijk bij de pagina buurten wie er voor jou buurt buurttopper is of geef jezelf op.

Dank!
Ik ben bij het vullen van de site geholpen door vele Zaankanters die me van input voorzagen. Dank!

En ook veel dank aan Buro075 dat huisstijlontwerp maakte.

met dank aan:

Professionalista_oprichter_Marijke_Krabbenbos.JPG
bottom of page